Workshops

Fantasiedier tekenen of schilderen (groep 1 t/m 4)

Sonja vertelt over haar fietstochten met haar vader toen zij nog zelf een klein meisje was. Op zoek naar dieren en sporen van dieren. Tijdens die tocht heeft zij een heel mysterieus spoor gevonden, van welk dier? Dat weet zij niet. Het spoor heeft Sonja meegenomen om te laten zien. De kinderen gaan haar helpen erachter te komen van welk dier dit zou kunnen zijn.

Hoe een gewoon ding kunst kon worden...! (groep 3 t/m 8)

Sonja vertelt over haar werk als kunstenaar en laat de kinderen daar wat voorbeelden van zien. De kinderen en Sonja zullen hier een gesprek over hebben om zo samen over kunst te filosoferen. Daarna gaan de kinderen zelf aan de slag. Op zoek naar een voorwerp dat zij mooi, gek of interessant vinden en dit wordt gebruikt als uitgangspunt voor een heel nieuw "kunst"werk.

Hoorspel maken

In een reeks van 6 lessen leert Sonja leerlingen alles over het maken van een hoorspel. Leerlingen zoeken naar eigen geluiden, emoties in geluiden en ontdekken hun eigen stem. Ook schrijven de leerlingen natuurlijk hun eigen verhaal/scenario. Dit doen ze in kleine groepjes en als het helemaal klaar is, wordt het hoorspel in een échte mobiele studio opgenomen.

Juist de normale, alledaagse voorwerpen zorgden ervoor dat de kinderen verrast werden. Ze hadden meer spectaculaire dingen verwacht en nu blijkt dat je met iets simpels een apart geluid kunt maken......., Lenneke Reumer- groep 6 en 7- Rietendakschool​ in Utrecht

Kijken met je handen (groep 3 t/m 5)

De schilder Esref Armagan is sinds zijn geboorte blind en schildert de wereld met beide handen zonder gebruik te maken van kwasten. In een korte film krijgen de kinderen dit te zien en gaan daarna zelf met hun handen de wereld om hun heen onderzoeken. Elk kind krijgt een geheime dingen zakje en zal al voelend het voorwerp leren kennen en proberen op papier te krijgen.

Het loopspookhuis

hoorspel groep 8